Gebroeders Blokland

Over Gebroeders Blokland

Wie zijn we?

Bij Gebroeders Blokland zijn we van huis uit aanpakkers en doorpakkers. Maar we zijn ook een rasecht familiebedrijf. Betrouwbaarheid, loyaliteit, het samen de schouders eronder zetten, het zijn de waarden die ons als familiebedrijf bepalen. Ons motto: samen in ontwikkeling en bouw. En dat merkt u aan alles. Persoonlijk contact is voor ons heel belangrijk. We hebben altijd oog en oor voor u. En met onze deskundige partners werken we vaak al jarenlang samen. Want vertrouwen vormt voor ons het fundament van een vruchtbare samenwerking. Ons team is hecht en bevlogen en gaat alleen voor het beste eindresultaat. Duurzaamheid staat daarbij centraal. We durven trots te zijn op oude waarden. Durven onszelf opnieuw uit te vinden zonder te vergeten waar we vandaan komen. Zo bouwen we samen een betere toekomst, klaar voor de volgende generatie.

Wat doen we?

Van spraakmakende conceptontwikkeling tot sprankelende realisatie; bij Gebroeders Blokland bedenken we niet alleen, we bouwen het ook! Onze mentaliteit: kan niet, bestaat niet. Hier houden wij wel van mooie uitdagingen en gaan wij altijd voor het beste resultaat. Dat doen we met daadkracht, korte lijnen en een team van bevlogen werknemers. Zo zetten wij ons volledig in voor uw droom. Of het nou gaat om een grootschalig project of misschien wel dat ene droomhuis!

Missie

Gebroeders Blokland vertaalt op een duurzame wijze de behoefte van de bewoner naar een woonconcept met passende beleving, ontwikkelt en/of bouwt projecten samen met partners, door middel van een gestandaardiseerd product voor wonen, zorg en recreatie binnen een straal van 75 km van Hardinxveld-Giessendam.

Visie

Het bedrijf Gebroeders Blokland is een (financieel) daadkrachtige ontwikkelaar en/of aannemer die één op één risicodragend positie inneemt in locaties en/of samenwerkingsverbanden, om meerwaarde te creëren.

Duurzaamheid; een breed begrip


Duurzaam bouwen is de toekomst en dit sluit goed aan bij de ambitie van Gebroeders Blokland. Als familiebedrijf houden we namelijk altijd de volgende generaties in het oog. Zij verdienen een schonere en betere wereld. Onder andere het beperken van de CO2-uitstoot staat bij onze organisatie dan ook hoog op de agenda. Daarom gebruiken wij de CO2-prestatieladder van SKAO. En is er een gedetailleerd beleid uitgelijnd via onze duurzaamheidsagenda

Lees meer over duurzaamheid

Onze geschiedenis

In 1977 startten Wim en Piet Blokland hun aannemersbedrijf in de uitbouw van een timmerfabriek. Het was toen al een echt familiebedrijf. De hele familie stond bij wijze van spreken zaterdag op het dak panlatten te slaan. Om zich meer als projectontwikkelaar te profileren, richtten de gebroeders  in 1988 samen met broer Gert ‘Blokland Bouwbureau Hardinxveld B.V.’ op, kortweg BBH. Na de oprichting van BBH in 1988 werd gestart met de ontwikkeling van projecten. Het eerste plan werd gerealiseerd in Werkendam. Een leegstaand vervallen katholiek kerkje werd aangekocht en op deze locatie werden 14 appartementen ontwikkeld; de helft voor de verkoop en in de tweede fase nog eens 7 voor verhuur aan het naastliggend schippersinternaat om woongroepen in onder te brengen. Al snel bleek dat de kansen voor het bedrijf niet alleen in de ontwikkeling van projecten lagen, maar ook in haar groeiende rol als hoofdaannemer. Om die reden werd begin jaren negentig besloten alle activiteiten onder te brengen in één holding. Het jaar daarop, in 1994, verhuisde het bedrijf naar het voormalige stadhuis. In 2008 werd de onderneming voortgezet door Wim en Gert. En in 2017 verhuisden ze naar het prominente pand 'Westpoort' aan de rotonde van de afslag Hardinxveld West direct aan de A15. Wim en Gert hebben inmiddels een stap terug gedaan, de dagelijkse leiding is in handen van directeuren René Biesheuvel (algemeen), Corsé van Rijn (bouw) en René Sleeuwenhoek (ontwikkeling). 

Door de jaren heen is Gebroeders Blokland uitgegroeid tot een gerenommeerd ontwikkel- en bouwbedrijf dat bekend staat om haar vakmanschap en betrouwbaarheid. De opdrachtgevers van toen zijn nu nog steeds opdrachtgever, dat zegt genoeg.

Ontmoet het team

Alle medewerkers
René Biesheuvel Directeur Algemeen
René Sleeuwenhoek Directeur Ontwikkeling
Corsé van Rijn Directeur Bouw
Marijn Angenent Controller

Werken bij

Bij Gebroeders Blokland zijn we ons bewust van de hedendaagse maatschappelijke opgaven. Daarom zetten ons we elke dag keihard in om een beter morgen te bouwen. We werken nauw samen, vertrouwen elkaar, houden elkaar scherp en streven altijd naar verbetering. Kortom: wie bij ons werkt ontwikkelt ook zichzelf. Zie jij dat wel zitten en wil je graag bij ons werken?

Bekijk onze vacatures