Gebroeders Blokland

Bouwen

Gebroeders Blokland heeft een mooie portefeuille eigen ontwikkelingen, maar we bouwen ook voor anderen in een straal van circa 75 km rondom Hardinxveld-Giessendam. En soms bouwen anderen voor ons. Met een focus op vakmanschap, samenwerking en duurzaamheid realiseren wij hoogwaardige bouwprojecten vanuit slimme oplossingen en bewezen technieken. We zijn bouwers in hart en nieren, vakmensen die samenwerken met oog voor mens, milieu en samenleving. Ontdek hoe wij uw project naar een hoger niveau tillen en lees meer over onze duurzame aanpak.

Vakmanschap

Of we nu voor onszelf bouwen, voor een corporatie of voor een andere opdrachtgever, het leveren van kwaliteit staat bij ons altijd voorop. We zorgen daarom altijd dat een aantal van onze eigen vaklieden aanwezig is op de bouwplaats. Onze mensen, maar ook onze partners, zijn bouwers in hart en nieren. Met modern vakmanschap en daadkracht gaan we bij Gebroeders Blokland voor een eindresultaat waar we trots op kunnen zijn. Altijd met oog voor mens, milieu en samenleving. En altijd met transparante communicatie. Want een goed bouwproces valt of staat met goede samenwerking. Dat kun je alleen bereiken door goed, open, eerlijk en duidelijk te communiceren, zowel met externe partners in bouwteam-verband als intern. Daardoor zijn wij in staat om projecten met weinig of zelfs geen opleverpunten op te leveren. Onze klanten erkennen de kwaliteit van onze projecten en dat is terug te zien in de beoordeling voor vakmanschap.

De kracht van samen

De verschillende disciplines binnen onze bouwteams zijn maximaal op elkaar ingespeeld, doordat we elkaar kennen en vertrouwen vinden we de juiste modus voor elk project. Doordat het ontwikkelteam nauw samenwerkt met het realisatieteam, kunnen we onze belofte nog beter nakomen. We kijken goed naar de trends en behoeftes in de markt en vertalen deze voor de toekomstige bewoners naar een woonconcept met een passende beleving. We ontwikkelen projecten vanuit slimme, effectieve standaardoplossingen. Kopers kunnen binnen deze kaders hun woning samenstellen. Maar ook een op maat ontwikkeld gebouw op een complexe locatie valt binnen onze expertise. Bovendien zorgen wij voor een vloeiende overgang van ontwikkeling naar bouw, waarbij we het hele traject tot in de puntjes begeleiden. We gaan bijvoorbeeld met de kopers aan tafel om hun wensen te bespreken en hen te ondersteunen bij het kiezen van hun meerwerk. Een zorg minder voor ontwikkelaars!

Bewezen duurzaam

Duurzaam bouwen stopt bij Gebroeders Blokland niet bij een extra PV-paneel of een nieuwe, slimme installatie. In onze ontwerpen zetten wij in op het effect en daarmee op verantwoord gebruik en toepassing van materialen. Met zo min mogelijk afval. Gebroeders Blokland is erkend gecertificeerd voor de CO2 prestatieladder en voor het toepassen van duurzame houtproducten met een FSC- en/of PEFC-certificaat. Bij de keuze van installaties gaan we altijd op zoek naar de beste combinatie van bewezen technieken. Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet, maar we willen eerst resultaat zien voordat we energieberekeningen geloven. We gaan niet experimenteren met het wooncomfort van onze kopers of de belangen van opdrachtgevers. Daar kunt u van op aan.

Lees meer over duurzaamheid

Onze materieeldienst

Bij Gebroeders Blokland heeft de materieeldienst een belangrijke rol in het succes van de realisatie van onze bouwprojecten. Het hechte team in Boven Hardinxveld zorgt ervoor dat al het (eigen) bouwmaterieel, gereedschappen en machines altijd tijdig beschikbaar, goed onderhouden, gekeurd en in perfecte staat zijn. De materieeldienst is betrokken bij de algeheel bouwplaats inrichting en is verantwoordelijke voor de tijdelijke bouwaansluitingen. Door nauwkeurig inventarisbeheer weten we precies wat er op elk moment voorhanden is en waar het zich bevindt. Door de koppeling met de KYP planningen van de bouwprojecten kunnen we perfect anticiperen wanneer er materieel benodigd is en wanneer het kan worden afgevoerd.

Daarnaast beheren wij de inkoop van nieuw materieel en gereedschappen, zodat er altijd voldoende voorraad is om het werk voort te zetten.

We voeren regelmatig zelf onderhoud en reparaties uit, zodat al het materieel betrouwbaar en efficiënt blijft werken. Of het nu gaat om het transport van bouwketen, steigers  of de logistiek van kleine gereedschappen, alles wordt tot in de puntjes gecoördineerd. Dit garandeert dat alles tijdig en op de juiste plaats aanwezig is, met als resultaat dat het bouwproject conform planning verloopt.

Veiligheid heeft bij ons de hoogste prioriteit. Daarom voeren we strikte veiligheidscontroles en keuringen uit om aan alle wettelijke eisen en normen te voldoen. Onze materieeldienst zorgt ervoor dat iedereen op de bouwplaats veilig kan werken met goedgekeurd en betrouwbaar materieel.

Ontmoet het team

Alle medewerkers
Sven Advokaat Werkvoorbereider
Corné Blokland Hoofd Materieeldienst
Ceesjan Barendregt Projectleider
Youri Adriaanse Duaal Stagiair

"De samenwerking met Gebroeders Blokland is voor ons als installatiebedrijf erg fijn. Hun betrokkenheid vanaf het begin van elk project, de focus op goede processen, en de wederzijdse respectvolle en gelijkwaardige samenwerking maken hen tot een ideale opdrachtgever. Op menselijk vlak klikt het ook uitstekend, wat voor ons als familiebedrijven essentieel is. Samen streven we naar resultaten op lange termijn en passen daardoor perfect bij elkaar. Daarnaast hebben we beiden duurzaamheid hoog in het vaandel staan en trekken we hierin gezamenlijk op. Dankzij deze prima samenwerking blijven we voortdurend verbeteren en zien we uit naar vele toekomstige projecten samen."

Samen streven we naar resultaten op lange termijn en passen daardoor perfect bij elkaar.

Leo Groeneveld, Directeur Breman Zuid


12-07-2024

De bouw van nieuwbouwproject "In de Buurt fase 1" is begonnen!

Met de start van de bouw van de eerste fase van het nieuwbouwproject “In de Buurt” wordt er weer een mooi nieuw deel toegevoegd aan de Broekgraaf in Leerdam. Op vrijdag 5 juli is de bouw van de eerste fase ingeluid met een officiële handeling door wethouder Joop van Montfoort van de gemeente Vijfheerenlanden en de kopers van bouwnummer 52.

05-07-2024

Dakspecialist Dapan wint 1e plaats vanuit de projectevaluatie

Dakspecialist Dapan heeft de 1e plaats behaald voor hun uitstekende prestaties in het project 'De Kade lus 3 & 4' in Maassluis. Het dakwerk werd geprezen om zijn mooie afwerking en fijne samenwerking. Deze prestatie benadrukt de kwaliteit en vakmanschap van Dapan.

12-06-2024

Succes Dag van de Bouw bij De IJzergieterij

Afgelopen 8 juni stond volledig in het teken van de bouw tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw, een landelijk initiatief van Bouwend Nederland. Dit jaar werd het evenement voor de 17e keer gehouden. Bij De IJzergieterij hebben we onze hekken geopend voor alle belangstellenden, en het evenement was een groot succes. Van jong tot oud, iedereen genoot volop langs de Merwede.