Gebroeders Blokland

Bijzonder Bouwen

Specialisten in het ontwikkelen, verkopen en bouwen van vastgoed zijn we, in alles wat we doen. Mensen maken het verschil, dát laten wij zien. Saamhorigheid en vertrouwen in elkaar, we stralen het uit naar de buitenwereld. Want bouwen aan een betere toekomst, dat doen we samen. 

Bouwen en ontwikkelen onder één dak

Een ontwikkelende bouwer, zo zou je Gebroeders Blokland kunnen typeren. Letterlijk. Want bij ons vind u zowel een afdeling die zich specialiseert in ontwikkeling als een afdeling die zich specialiseert in bouwen. Maar verwacht bij ons geen losse eilandjes. Hecht samenwerken is wat ons typeert. René Sleeuwenhoek, directeur ontwikkeling: “Door met de afdeling Ontwikkeling nauw samen te werken met de teams van Bouw, kan Gebroeders Blokland deze belofte nog beter nakomen. Onze lijnen zijn kort. Zo hebben we bijvoorbeeld snel zicht op de financiële en technische haalbaarheid en zijn we in staat de juiste keuzes te maken. We bundelen dus onze krachten, doen het samen en dat zie je terug in onze kwaliteit.” 

Heldere communicatie, pure kwaliteit

Minimaal even belangrijk in een goed ontwikkel- en bouwproces: duidelijke en transparante communicatie. Binnen ons bedrijf en met onze vaste partners en externe opdrachtgevers. Daarmee ontstaat er vanzelf een goede sfeer, zowel op bouwplaats als in een projectteam. Corsé van Rijn, directeur bouw: “Het is niet exact meetbaar maar ik ben ervan overtuigd dat het werkt. Als je elkaar durft aan te spreken kom je sneller tot goede oplossingen, kun je meedenken en voorkom je faalkosten. Alles in één keer goed, is dan ook ons motto. Hierdoor ontstaat er een gezamenlijk belang wat uiteindelijk resulteert in een goede kwaliteit, met als gevolg weer een tevreden klant. En daar doen we het uiteindelijk toch voor.” 

Zie jij jezelf hier werken?

Kan niet, bestaat niet

Bouwen voor morgen vraagt om ideeën ambitie en visie. Maar ook een flinke dosis bravoure. Wij hebben de ‘Kan niet, bestaat niet!’- mentaliteit. Wij bekijken een probleem met een scherpe en serieuze blik, om zo tot een passende oplossing te komen. Eerst doorgronden we de stappen in het te doorlopen proces en zetten dan vol in op een succesvol projectverloop. Wij houden van mooie uitdagingen. Door – al dan niet risicodragend – uitdagende posities in te nemen bij samenwerkingsverbanden of op locaties, wij deinzen daar niet voor terug. René: “Wij zijn daarbij zelf aan zet en nemen het voortouw, van ontwikkeling tot verkoop en bouw.” Corsé benadrukt: “En dat mag de klant ook van ons verwachten.”

Met oog voor later

Grote maatschappelijke opgaven als milieukwesties, de uitputting van grondstoffen en de energie-transitie, tezamen met de betaalbaarheid, zetten ons aan om tot het uiterste te gaan in ons werk en daarbij onze kennis en kunde te benutten. René: “Onze inzet is een betere leefomgeving voor de volgende generatie. In diverse projecten zijn we bijvoorbeeld natuurinclusief aan het ontwikkelen. Vaak een wijk op zich, waarbij niet alleen de hoeveelheid groen maar ook het type groen de aandacht krijgt. Het moet matchen met de omgevingseigen flora en fauna. We trekken de natuur als het ware de wijk in. Want dat vinden wij belangrijk: bouwen met aandacht voor onze omgeving en met oog op morgen.”

Met 100 enthousiaste medewerkers geeft Gebroeders Blokland invulling aan een bedrijf waar we trots op zijn. Samen stellen we duidelijke doelen voor de toekomst, afgestemd op de markt, om flexibel in te spelen op elke uitdaging.

Directeur Algemeen, René Biesheuvel