Gebroeders Blokland

De IJzergieterij

In het dorp Hardinxveld-Giessendam wordt momenteel met veel enthousiasme gewerkt aan het nieuwbouwproject genaamd "De IJzergieterij". Dit project representeert een unieke samensmelting van historische waarde en eigentijdse, moderne architectuur, en belooft een verfrissende toevoeging te worden aan de waterrijke omgeving.

Toegepaste expertises Bouwen, Ontwikkelen, Verkopen
Locatie Hardinxveld-Giessendam
Project website Bezoek de live site

Een Harmonieuze Samensmelting

Het ontwerp van architectenbureau De Zwarte Hond weerspiegelt een harmonieuze samensmelting van het industriële erfgoed van de regio en moderne architectuur. De gevels van de gebouwen worden gekenmerkt door strakke lijnen met handgebakken stenen, grote raampartijen en subtiele verwijzingen naar de historische gietijzeren elementen die ooit prominent aanwezig waren op deze locatie. Deze knipoog naar het verleden wordt verweven met eigentijdse materialen en vormen, wat resulteert in een boeiende architectuur die zowel nostalgisch als vooruitstrevend aanvoelt.

Duurzaam

De IJzergieterij is een duurzaam project. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige en energiezuinige materialen die niet alleen de levensduur van de gebouwen verlengen, maar ook bijdragen aan de ecologische verantwoordelijkheid van het project. Zonnepanelen, triple glas, bodemlussen en geavanceerde isolatietechnieken zijn slechts enkele voorbeelden van de duurzame benadering die wordt gehanteerd.  Ook zijn er diverse natuur inclusieve maatregelen genomen zoals het aanbrengen van vleermuis- en gierzwaluwkasten, is er een beplatingsplan die de biodiversiteit te goede komt en wordt er een heuse vleermuisroute door het plan gerealiseerd.